Karfiol krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karfiol krémleves

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg karfiol rózsa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db karfiol levél
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál mustárpor
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kiskanál házi vegeta

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint reszelt parmezán vagy parmezán forgács

Elkészítése:

Szedjük szét a karfiolt. A levelek vastag ereit vágjuk le, a zsenge levélrészeket tartsuk meg, majd mossuk át. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd egy papírtörlővel töröljük szárazra.

A vajban keverjük el a fűszereket, majd forgassuk bele a karfiolt. Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk le szép barnára minden oldalát a karfiolnak. Nem kell, hogy a serpenyőben süljön teljesen át, mert a levesben fogjuk teljesen puhára főzni.

Amíg a karfiolrózsák pirulnak, kevés vajon dinszteljük meg hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát és zöld leveleket. Főzzük puhára a karfiolt és burgonyát kb 15-20 perc alatt, majd adjuk a leveshez a tejszínt. Botmixerrel vagy turmixgépben keverjük szép simára. Kóstoljuk meg az elkészült ételünket és ha szükséges még ízesítsük sóval, borssal.

Tálaláskor rakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat tányérra a levesbe és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Tipp:

Figyeljünk arra, hogy azokat a karfiol rózsákat amiket levesbetétként találunk, majd hagyjuk kicsit roppanósra, de nyers se maradjon.