Karalábéleves vajas galuskával recept
Hozzávalók:
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- 1 db tv paprika
- 2 db zöldség
- 2 db koktélparadicsom
- 2 db zellerlevél
- 1 kk bors
- 3 ek liszt
- 1 db karalábé
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 tk puha vaj
Elkészítése:
A tisztítás után a répát, a zöldséget, a karalábét kockára, illetve karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet apró kockára aprítjuk.
Az olajat feltesszük melegedni, majd a karalábét, a zöldséget és a répát megpároljuk, rádobjuk a felaprított petrezselyem felét és tovább pároljuk, majd felöntjük kb 2 l vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymákat, a zellerleveleket és lassú tűzön.
Amíg fő a karalábé leves, elkészítjük a vajas galuskát.
A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, kikavarjuk. Amikor a levesben a zöldségek roppanósak akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe a vajas galuskákat.
Ha feljönnek a leves tetejére és a duplájára nőttek a galuskák akkor megfőttek.
Tipp:
Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.