Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábéleves vajas galuskával recept

Karalábéleves vajas galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db tyúkhúsleveskocka
    • 1 db tv paprika
    • 2 db zöldség
    • 2 db koktélparadicsom
    • 2 db zellerlevél
    • 1 kk bors
    • 3 ek liszt
    • 1 db karalábé
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db sárgarépa
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 db újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • 1 tk puha vaj

    Elkészítése:

    A tisztítás után a répát, a zöldséget, a karalábét kockára, illetve karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet apró kockára aprítjuk.

    Az olajat feltesszük melegedni, majd a karalábét, a zöldséget és a répát megpároljuk, rádobjuk a felaprított petrezselyem felét és tovább pároljuk, majd felöntjük kb 2 l vízzel.

    Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymákat, a zellerleveleket és lassú tűzön.

    Amíg fő a karalábé leves, elkészítjük a vajas galuskát.

    A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, kikavarjuk. Amikor a levesben a zöldségek roppanósak akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe a vajas galuskákat.

    Ha feljönnek a leves tetejére és a duplájára nőttek a galuskák akkor megfőttek.

    Tipp:

    Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá