Karalábéleves vajas galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karalábéleves vajas galuskával

Hozzávalók:

  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 db tv paprika
  • 2 db zöldség
  • 2 db koktélparadicsom
  • 2 db zellerlevél
  • 1 kk bors
  • 3 ek liszt
  • 1 db karalábé
  • 1 db tojás
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 1 tk puha vaj

Elkészítése:

A tisztítás után a répát, a zöldséget, a karalábét kockára, illetve karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet apró kockára aprítjuk.

Az olajat feltesszük melegedni, majd a karalábét, a zöldséget és a répát megpároljuk, rádobjuk a felaprított petrezselyem felét és tovább pároljuk, majd felöntjük kb 2 l vízzel.

Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymákat, a zellerleveleket és lassú tűzön.

Amíg fő a karalábé leves, elkészítjük a vajas galuskát.

A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, kikavarjuk. Amikor a levesben a zöldségek roppanósak akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe a vajas galuskákat.

Ha feljönnek a leves tetejére és a duplájára nőttek a galuskák akkor megfőttek.

Tipp:

Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.