Karalábéleves tejszínes-tejfölös habarással recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 fej karalábé (kb 85 dkg)
- 2-2 dl tejszín és tejföl
- 2 ek vaj
- 3 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk folyékony édesítő
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A karalábékat megpucoljuk, tetszés szerint vékonyabb csíkokra vágjuk, jól megmossuk és szűrőn lecsöpögtetjük.
A vajat felforrósítjuk, beleöntjük a lecsepegteteee karalábét, majd hozzáadjuk az édesítőt, beletesszük a petrezselyemzöld felét, a sót, kicsit pirítjuk, megszórjuk a liszt felével, ezzel is tovább pirítjuk, majd hozzáöntünk 2 l vizet és készre főzzük.
A maradék liszttel a tejszínt és a tejfölt jól összekeverjük, 1 l hideg vízzel simára keverjük, majd a forró léből szedünk rá, összekeverjük és szűrőn keresztül visszaöntjük az egészet a levesbe.
Jól felfőzzük, utánízesítünk és a maradék petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.