Karalábéleves tejszínes-tejfölös habarással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 fej karalábé (kb 85 dkg)
- 2-2 dl tejszín és tejföl
- 2 ek vaj
- 3 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk folyékony édesítő
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A karalábékat megpucoljuk, tetszés szerint vékonyabb csíkokra vágjuk, jól megmossuk és szűrőn lecsöpögtetjük.
A vajat felforrósítjuk, beleöntjük a lecsepegteteee karalábét, majd hozzáadjuk az édesítőt, beletesszük a petrezselyemzöld felét, a sót, kicsit pirítjuk, megszórjuk a liszt felével, ezzel is tovább pirítjuk, majd hozzáöntünk 2 l vizet és készre főzzük.
A maradék liszttel a tejszínt és a tejfölt jól összekeverjük, 1 l hideg vízzel simára keverjük, majd a forró léből szedünk rá, összekeverjük és szűrőn keresztül visszaöntjük az egészet a levesbe.
Jól felfőzzük, utánízesítünk és a maradék petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »