Karalábé leves daragaluskával recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 nagyobb karalábé
- 1-2 kanál olaj
- 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 ek liszt
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
Daragaluskához:
- 5 ek búzadara
- só
- 1 ek olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!
10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









