Karalábé leves daragaluskával recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 nagyobb karalábé
- 1-2 kanál olaj
- 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 ek liszt
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
Daragaluskához:
- 5 ek búzadara
- só
- 1 ek olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!
10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »