Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsahúsleves recept

Kacsahúsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csontos kacsarész (mell és combok nélkül)
    • 3-4 szál sárgarépa
    • 2 nagyobb petrezselyemgyökér
    • 1 zellergumó
    • 1 fej karalábé
    • 5-6 db kelbimbó
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kisebb fej fokhagyma
    • 2 burgonya
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2-3 szál zellerzöld
    • 1 tv paprika, 2 paradicsom vagy 3 nagyobb ek házi lecsó
    • ételízesítő
    • 15-20 szem egész bors
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 3 gomba
    • 2-3 kelkáposzta levél
    • 1 szál friss lestyán

    Tálaláshoz:

    • apró tészta vagy cérnametélt
    • őrölt bors
    • chili paprika

    Elkészítése:

    A kacsa részeit megmossuk és egy nagyobb fazékba téve annyi hideg vízzel felöntjük (kb 3,5-4 liter), hogy kényelmesen ellepje.

    Közepes lángon felforraljuk és a lé tetején keletkezett szürke habot egy kis szűrővel gondosan eltávolítjuk.

    Mialatt felforr a húslé, megmossuk és megtisztítjuk zöldségeket. A hagymákat, kelbimbót, gombát egészben hagyjuk, de a gyökérzöldségeket nagyobb darabokra, ill. hasábra vágjuk, a szár zöldeket pedig cérnával csokorba kötjük.

    A vörös húsok általában sokkal intenzívebbek, jobban és tovább habzanak, ezért lassú lángon forraljuk kb 8-10 percet és ismét le kell habozni, ez nagyon fontos!

    Ezután a szépen letisztázott levesalapot bezöldségeljük és a fűszereket is beleszórjuk. Miután ismét felforrt, a főzőlapot egészan lassú lángra állítjuk, éppcsak gyöngyözzön és fedővel letakarva 3-3,5 órát főzzük, időnként kóstoljuk, ha kell sózzuk!

    Menet közben a levestésztát enyhén sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd leszűrjük/lecsepegtetjük és tálalásig zárható edényben tároljuk.

    Miután elkészült a húsleves, pihentetni kell 6-7 percet, majd a levét egy edényben vagy leveses tálba átöntve leszűrjük és a zöldségeket a főtt húsokkal együtt lapos tálra tesszük.

    Még forrón chili paprikával és borssal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Jóféle tiszta, “E”-mentes ételízesítők vannak az oldalon, én is rendszeresen készítem mert egészségesebb mint a bolti vegeta!

    https://receptneked.hu/befozes/fuszerkeverekek/etelizesito-hazikeszitmeny/

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá