Joghurtos őszibarack-krémleves recept
Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb őszibarack
- cukor vagy édesítő
- 1/2 citrom leve
- 400 g görög joghurt
Elkészítése:
A hámozott, kockákra vágott barackot annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi, majd a citromlevet hozzáadva puhára főzzük.
Ha a barack megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük és kihűtjük.
A kihűlt leves alaphoz hozzáadjuk az ízesítőket (vanília, de akár lehet fahéj is, csipetnyi kardámom… amit szeretnénk), cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és a joghurtot, majd az egészet simára keverjük.
Tálaláskor kínálhatunk mellé barackdarabokat és tejszínhabot.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









