Joghurtos őszibarack-krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7-8 nagyobb őszibarack
  • cukor vagy édesítő
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g görög joghurt

Elkészítése:

A hámozott, kockákra vágott barackot annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi, majd a citromlevet hozzáadva puhára főzzük.

Ha a barack megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük és kihűtjük.

A kihűlt leves alaphoz hozzáadjuk az ízesítőket (vanília, de akár lehet fahéj is, csipetnyi kardámom… amit szeretnénk), cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és a joghurtot, majd az egészet simára keverjük.

Tálaláskor kínálhatunk mellé barackdarabokat és tejszínhabot.