Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indiai kókuszos dhal recept

Indiai kókuszos dhal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
    • 1/2 csésze kókuszreszelék
    • 1/2 tk só
    • 2 ek ghí vagy kókuszzsír
    • 1/4 tk fekete mustármag
    • 2 kis szárított chili
    • 1/2 tk kurkuma
    • csipet asafoetida (hing)

    Elkészítése:

    Forralj fel vizet! A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb 30-40 perc.

    Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt. Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki (ehhez érdemes fedőt tenni rá), majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány perc alatt főzd össze.

    Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.

    Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.

    Tipp:

    A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.

    Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá