Indiai kókuszos dhal recept

Hozzávalók:
- 1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 1/2 tk só
- 2 ek ghí vagy kókuszzsír
- 1/4 tk fekete mustármag
- 2 kis szárított chili
- 1/2 tk kurkuma
- csipet asafoetida (hing)
Elkészítése:
Forralj fel vizet! A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb 30-40 perc.
Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt. Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki (ehhez érdemes fedőt tenni rá), majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány perc alatt főzd össze.
Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.
Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.
Tipp:
A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.
Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »