Indiai kókuszos dhal recept

Hozzávalók:
- 1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 1/2 tk só
- 2 ek ghí vagy kókuszzsír
- 1/4 tk fekete mustármag
- 2 kis szárított chili
- 1/2 tk kurkuma
- csipet asafoetida (hing)
Elkészítése:
Forralj fel vizet! A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb 30-40 perc.
Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt. Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki (ehhez érdemes fedőt tenni rá), majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány perc alatt főzd össze.
Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.
Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.
Tipp:
A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.
Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »