Indiai kókuszos dhal recept
Hozzávalók:
- 1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 1/2 tk só
- 2 ek ghí vagy kókuszzsír
- 1/4 tk fekete mustármag
- 2 kis szárított chili
- 1/2 tk kurkuma
- csipet asafoetida (hing)
Elkészítése:
Forralj fel vizet! A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb 30-40 perc.
Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt. Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki (ehhez érdemes fedőt tenni rá), majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány perc alatt főzd össze.
Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.
Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.
Tipp:
A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.
Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









