Indiai kókuszos dhal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 tk só
  • 2 ek ghí vagy kókuszzsír
  • 1/4 tk fekete mustármag
  • 2 kis szárított chili
  • 1/2 tk kurkuma
  • csipet asafoetida (hing)

Elkészítése:

Forralj fel vizet! A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb 30-40 perc.

Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt. Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki (ehhez érdemes fedőt tenni rá), majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány perc alatt főzd össze.

Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.

Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.

Tipp:

A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.

Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem.