Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhús leves recept

Tyúkhús leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész tyúk
    • 3 szál répa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 kis fej karfiol
    • ¼ kelkáposzta
    • 6-8 kisebb gomba
    • 3-4 evőkanál zöldborsó
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 csokor zeller
    • egész bors
    • a végén, ha szükséges delikát (ez a zöldségektől függ, ha elég ízes ki maradhat)

    Elkészítés:

    A felforralt vízbe bele teszem a tyúkot. Addig főzöm, amíg a tetejéről le nem szedem az összes habot. Beleteszem a sót és az egész borsot, így főzöm lassú tűzön egy fél órát.

    Ezután bele teszem a répát, fehérrépát és a karalábét és további 1 órát főzöm, majd bele teszem a többi zöldséget is, és még egy órát főzöm. A végén ha kell után ízesítem sóval és delikáttal.

    Az a lényeg hogy végig nagyon lassú tűzön kell főzni, épp hogy csak gyöngyözzön a leves!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá