Tyúkhús leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész tyúk
- 3 szál répa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis fej karfiol
- ¼ kelkáposzta
- 6-8 kisebb gomba
- 3-4 evőkanál zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zeller
- só
- egész bors
- a végén, ha szükséges delikát (ez a zöldségektől függ, ha elég ízes ki maradhat)
Elkészítés:
A felforralt vízbe bele teszem a tyúkot. Addig főzöm, amíg a tetejéről le nem szedem az összes habot. Beleteszem a sót és az egész borsot, így főzöm lassú tűzön egy fél órát.
Ezután bele teszem a répát, fehérrépát és a karalábét és további 1 órát főzöm, majd bele teszem a többi zöldséget is, és még egy órát főzöm. A végén ha kell után ízesítem sóval és delikáttal.
Az a lényeg hogy végig nagyon lassú tűzön kell főzni, épp hogy csak gyöngyözzön a leves!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.