Tyúkhús leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk
  • 3 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis fej karfiol
  • ¼ kelkáposzta
  • 6-8 kisebb gomba
  • 3-4 evőkanál zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zeller
  • egész bors
  • a végén, ha szükséges delikát (ez a zöldségektől függ, ha elég ízes ki maradhat)

Elkészítés:

A felforralt vízbe bele teszem a tyúkot. Addig főzöm, amíg a tetejéről le nem szedem az összes habot. Beleteszem a sót és az egész borsot, így főzöm lassú tűzön egy fél órát.

Ezután bele teszem a répát, fehérrépát és a karalábét és további 1 órát főzöm, majd bele teszem a többi zöldséget is, és még egy órát főzöm. A végén ha kell után ízesítem sóval és delikáttal.

Az a lényeg hogy végig nagyon lassú tűzön kell főzni, épp hogy csak gyöngyözzön a leves!