Húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db kisebb karalábé
- 2 kisebb burgonya
- húsleves kocka
- 1 marék csiga tészta
- só
- őrölt feketebors
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1,5 l víz
Gombóchoz:
- 30 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 csapott evőkanál búzadara
Elkészítése:
A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy magas falú fazékba tesszük az összevágott zöldségeket és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldjét és a húsleves kockát.
A húsgombóchoz a darált hús egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután adunk hozzá egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is hozzádolgozzuk.
A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.
Ekkor beletesszük a tésztát és készre főzzük.