Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 db kisebb karalábé
    • 2 kisebb burgonya
    • húsleves kocka
    • 1 marék csiga tészta
    • őrölt feketebors
    • 1-2 szál petrezselyemzöld
    • 1,5 l víz

    Gombóchoz:

    • 30 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 csapott evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.

    Egy magas falú fazékba tesszük az összevágott zöldségeket és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldjét és a húsleves kockát.

    A húsgombóchoz a darált hús egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután adunk hozzá egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is hozzádolgozzuk.

    A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.

    Ekkor beletesszük a tésztát és készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá