Húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db kisebb karalábé
- 2 kisebb burgonya
- húsleves kocka
- 1 marék csiga tészta
- só
- őrölt feketebors
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1,5 l víz
Gombóchoz:
- 30 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 csapott evőkanál búzadara
Elkészítése:
A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy magas falú fazékba tesszük az összevágott zöldségeket és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldjét és a húsleves kockát.
A húsgombóchoz a darált hús egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután adunk hozzá egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is hozzádolgozzuk.
A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.
Ekkor beletesszük a tésztát és készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »