Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 kisebb burgonya
  • húsleves kocka
  • 1 marék csiga tészta
  • őrölt feketebors
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 1,5 l víz

Gombóchoz:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2-3 csapott evőkanál búzadara

Elkészítése:

A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.

Egy magas falú fazékba tesszük az összevágott zöldségeket és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldjét és a húsleves kockát.

A húsgombóchoz a darált hús egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután adunk hozzá egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is hozzádolgozzuk.

A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.

Ekkor beletesszük a tésztát és készre főzzük.