Húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 2 liter hideg víz
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1evőkanál étolaj
- 1/2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál étel ízesítő
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertés hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg trappista sajt reszelve
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál étel ízesítő
Díszítéshez:
- Szárított petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk.
Tűzön,félig puhára főzzük őket.Közben a gombócnak valót összedolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőle,és bele engedjük a levesbe. Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszítjük. Külön leves betét nem kell bele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »