Húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 2 liter hideg víz
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1evőkanál étolaj
- 1/2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál étel ízesítő
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertés hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg trappista sajt reszelve
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál étel ízesítő
Díszítéshez:
- Szárított petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk.
Tűzön,félig puhára főzzük őket.Közben a gombócnak valót összedolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőle,és bele engedjük a levesbe. Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszítjük. Külön leves betét nem kell bele!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »