Hurkatészta leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 10 dkg liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kanálnyi zsír
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- bors
- vegyes leveszöldség
- 1 kisebb krumpli
Elkészítése:
A lisztből a tojással tésztát gyúrunk (a liszt mennyisége a tojástól függ), majd kinyújtjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával és kevés borssal, majd felét rákenjük a kinyújtott tésztára.
Ezután a tésztát a képen látható módon felhajtjuk kétszer, ujjnyi szélesre vágjuk, “összesodorjuk” és kisebb darabokra vágjuk.
Közben a megmaradt hagymás zsírt felöntjük 1-1,5 liternyi vízzel, beletesszük a leveszöldséget, az apróra vágott krumplit, megsózzuk.
Amikor a zöldség majdnem megfőtt, hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.