Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hurkatészta leves recept

Hurkatészta leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 10 dkg liszt
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 kanálnyi zsír
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • bors
    • vegyes leveszöldség
    • 1 kisebb krumpli

    Elkészítése:

    A lisztből a tojással tésztát gyúrunk (a liszt mennyisége a tojástól függ), majd kinyújtjuk.

    A vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával és kevés borssal, majd felét rákenjük a kinyújtott tésztára.

    Ezután a tésztát a képen látható módon felhajtjuk kétszer, ujjnyi szélesre vágjuk, “összesodorjuk” és kisebb darabokra vágjuk.

    Közben a megmaradt hagymás zsírt felöntjük 1-1,5 liternyi vízzel, beletesszük a leveszöldséget, az apróra vágott krumplit, megsózzuk.

    Amikor a zöldség majdnem megfőtt, hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.

    Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá