Hurkatészta leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hurkatészta leves

Hozzávalók:

  • 1 egész tojás
  • kb 10 dkg liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kanálnyi zsír
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • vegyes leveszöldség
  • 1 kisebb krumpli

Elkészítése:

A lisztből a tojással tésztát gyúrunk (a liszt mennyisége a tojástól függ), majd kinyújtjuk.

A vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával és kevés borssal, majd felét rákenjük a kinyújtott tésztára.

Ezután a tésztát a képen látható módon felhajtjuk kétszer, ujjnyi szélesre vágjuk, “összesodorjuk” és kisebb darabokra vágjuk.

Közben a megmaradt hagymás zsírt felöntjük 1-1,5 liternyi vízzel, beletesszük a leveszöldséget, az apróra vágott krumplit, megsózzuk.

Amikor a zöldség majdnem megfőtt, hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.