Hideg barackleves recept

Hozzávalók:
- 5-6 kajszibarack
- 2-3 őszibarack
- fél citrom
- cukor (ízlés szerint)
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- víz
- fél liter tej
- 1 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy közepes méretű fazékban tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Adunk hozzá cukrot ízlés szerint, egy csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót, valamint egy jól megmosott citrom felét.
Összefőzzük, majd ha már a gyümölcs megpuhult, levesszük a tűzről, a citromot kivesszük belőle és a többit összeturmixoljuk.
Ezután újra feltesszük főni. A pudingot csomómentesre keverjük a tejben, majd ha a levesünk ismét forr, akkor beleöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és kevergetjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
Ha kész, kihűtjük. Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen gabonapelyhet.
Díszíthetjük tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »