Hideg barackleves recept

Hozzávalók:
- 5-6 kajszibarack
- 2-3 őszibarack
- fél citrom
- cukor (ízlés szerint)
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- víz
- fél liter tej
- 1 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy közepes méretű fazékban tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Adunk hozzá cukrot ízlés szerint, egy csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót, valamint egy jól megmosott citrom felét.
Összefőzzük, majd ha már a gyümölcs megpuhult, levesszük a tűzről, a citromot kivesszük belőle és a többit összeturmixoljuk.
Ezután újra feltesszük főni. A pudingot csomómentesre keverjük a tejben, majd ha a levesünk ismét forr, akkor beleöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és kevergetjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
Ha kész, kihűtjük. Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen gabonapelyhet.
Díszíthetjük tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »