Hideg barackleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hideg barackleves

Hozzávalók:

  • 5-6 kajszibarack
  • 2-3 őszibarack
  • fél citrom
  • cukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • víz
  • fél liter tej
  • 1 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A barackokat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy közepes méretű fazékban tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Adunk hozzá cukrot ízlés szerint, egy csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót, valamint egy jól megmosott citrom felét.

Összefőzzük, majd ha már a gyümölcs megpuhult, levesszük a tűzről, a citromot kivesszük belőle és a többit összeturmixoljuk.

Ezután újra feltesszük főni. A pudingot csomómentesre keverjük a tejben, majd ha a levesünk ismét forr, akkor beleöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és kevergetjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.

Ha kész, kihűtjük. Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen gabonapelyhet.

Díszíthetjük tejszínhabbal.