Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves recept

Gulyásleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 3 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 3-4 szem burgonya
    • füstölt pirospaprika
    • só, bors, rozmaring, bors, babérlevél
    • zsiradék

    Elkészítése:

    A húst kockázzuk. A zöldségeket hámozzuk és egyforma nagyságúra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és aprítjuk.

    Egy edényben zsírt hevítünk és a hagymát lepirítjuk. Beleöntjük a fűszereket és együtt dinszteljük. Ezután adjuk hozzá a húst, amit megpirítunk, majd ezután mehetnek rá a zöldségek is.

    Megszórjuk paprikával és pörköltet főzünk. Időnként vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le.

    A burgonyát külön főzzük meg. Amikor a hús már kezd puhulni, felöntjük a burgonya főzővizével és adunk még hozzá annyi vizet, amennyi levest szeretnénk főzni. Mehet bele a burgonya is és együtt továbbfőzzük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak.

    Ha nem találjuk elég ízesnek leveskocka nyugodtan mehet bele még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá