Gulyásleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3-4 szem burgonya
- füstölt pirospaprika
- só, bors, rozmaring, bors, babérlevél
- zsiradék
Elkészítése:
A húst kockázzuk. A zöldségeket hámozzuk és egyforma nagyságúra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és aprítjuk.
Egy edényben zsírt hevítünk és a hagymát lepirítjuk. Beleöntjük a fűszereket és együtt dinszteljük. Ezután adjuk hozzá a húst, amit megpirítunk, majd ezután mehetnek rá a zöldségek is.
Megszórjuk paprikával és pörköltet főzünk. Időnként vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le.
A burgonyát külön főzzük meg. Amikor a hús már kezd puhulni, felöntjük a burgonya főzővizével és adunk még hozzá annyi vizet, amennyi levest szeretnénk főzni. Mehet bele a burgonya is és együtt továbbfőzzük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak.
Ha nem találjuk elég ízesnek leveskocka nyugodtan mehet bele még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »