Gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3-4 szem burgonya
  • füstölt pirospaprika
  • só, bors, rozmaring, bors, babérlevél
  • zsiradék

Elkészítése:

A húst kockázzuk. A zöldségeket hámozzuk és egyforma nagyságúra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és aprítjuk.

Egy edényben zsírt hevítünk és a hagymát lepirítjuk. Beleöntjük a fűszereket és együtt dinszteljük. Ezután adjuk hozzá a húst, amit megpirítunk, majd ezután mehetnek rá a zöldségek is.

Megszórjuk paprikával és pörköltet főzünk. Időnként vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le.

A burgonyát külön főzzük meg. Amikor a hús már kezd puhulni, felöntjük a burgonya főzővizével és adunk még hozzá annyi vizet, amennyi levest szeretnénk főzni. Mehet bele a burgonya is és együtt továbbfőzzük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak.

Ha nem találjuk elég ízesnek leveskocka nyugodtan mehet bele még.