Gulyásleves recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéslapocka (marhahús is lehet)
- 1 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 ek zsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- 2-3 gulyásleveskocka
- 1 dl vörösbor
A galuskához:
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz)
Elkészítése:
A krumpli és a hagymát meghámozom, felkockázom. A többi zöldséget is megtiszíttom és felaprítom. A húst megmosom, megszárítom és apróra vágom.
Zsíron a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával. 2 dl vízzel felöntöm és a kockákra vágott húst beleteszem és a többi hozzávalóval együtt (a burgonya kivételével).
Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet. Felöntöm kellő mennyiségű vízzel és amikor forr beleteszem a burgonyát is.
Amikor megpuhul, a forró levesbe galuskát szaggatok (a tojást csipetnyi sóval felveem, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy kissé sűrűbb, de még folyós masszát kapjak). Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, már kész is.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.