Gulyásleves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéslapocka (marhahús is lehet)
- 1 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 ek zsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- 2-3 gulyásleveskocka
- 1 dl vörösbor
A galuskához:
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz)
Elkészítése:
A krumpli és a hagymát meghámozom, felkockázom. A többi zöldséget is megtiszíttom és felaprítom. A húst megmosom, megszárítom és apróra vágom.
Zsíron a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával. 2 dl vízzel felöntöm és a kockákra vágott húst beleteszem és a többi hozzávalóval együtt (a burgonya kivételével).
Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet. Felöntöm kellő mennyiségű vízzel és amikor forr beleteszem a burgonyát is.
Amikor megpuhul, a forró levesbe galuskát szaggatok (a tojást csipetnyi sóval felveem, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy kissé sűrűbb, de még folyós masszát kapjak). Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, már kész is.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »