Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves recept

Gulyásleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéslapocka (marhahús is lehet)
    • 1 kg burgonya
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 ek zsír
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 db babérlevél
    • 1 mk őrölt kömény
    • 2-3 gulyásleveskocka
    • 1 dl vörösbor

    A galuskához:

    1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz)

    Elkészítése:

    A krumpli és a hagymát meghámozom, felkockázom. A többi zöldséget is megtiszíttom és felaprítom. A húst megmosom, megszárítom és apróra vágom.

    Zsíron a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával. 2 dl vízzel felöntöm és a kockákra vágott húst beleteszem és a többi hozzávalóval együtt (a burgonya kivételével).

    Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet. Felöntöm kellő mennyiségű vízzel és amikor forr beleteszem a burgonyát is.

    Amikor megpuhul, a forró levesbe galuskát szaggatok (a tojást csipetnyi sóval felveem, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy kissé sűrűbb, de még folyós masszát kapjak). Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, már kész is.

    Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá