Alföldi gulyásleves galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg sertés tarja (csont nélkül)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 10 dkg zeller gumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál (mangalica) zsír
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 krumpli
- 2 zeller szár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra felaprítjuk. A húst is hasonló méretű kockára vágjuk.
A zsírt feltesszük melegedni, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk és következik a kockára vágott hús.
Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.Ezután rátesszük a szintén kockára vágott zöldségeket és együtt pároljuk tovább. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, majd rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 l vízzel.
Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a zeller szárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a gulyásleves elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük és hozzáadjuk a lisztet összekeverjük, lágy galuska tésztát készítünk.
Amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor (egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát) egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A mikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek akkor elkészült a finom gulyásleves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »