Alföldi gulyásleves galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg sertés tarja (csont nélkül)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 10 dkg zeller gumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál (mangalica) zsír
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 krumpli
- 2 zeller szár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra felaprítjuk. A húst is hasonló méretű kockára vágjuk.
A zsírt feltesszük melegedni, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk és következik a kockára vágott hús.
Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.Ezután rátesszük a szintén kockára vágott zöldségeket és együtt pároljuk tovább. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, majd rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 l vízzel.
Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a zeller szárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a gulyásleves elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük és hozzáadjuk a lisztet összekeverjük, lágy galuska tésztát készítünk.
Amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor (egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát) egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A mikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek akkor elkészült a finom gulyásleves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »