Alföldi gulyásleves galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg sertés tarja (csont nélkül)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 10 dkg zeller gumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál (mangalica) zsír
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 krumpli
- 2 zeller szár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra felaprítjuk. A húst is hasonló méretű kockára vágjuk.
A zsírt feltesszük melegedni, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk és következik a kockára vágott hús.
Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.Ezután rátesszük a szintén kockára vágott zöldségeket és együtt pároljuk tovább. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, majd rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 l vízzel.
Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a zeller szárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a gulyásleves elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük és hozzáadjuk a lisztet összekeverjük, lágy galuska tésztát készítünk.
Amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor (egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát) egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A mikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek akkor elkészült a finom gulyásleves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »