Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyás bográcsban recept

Gulyás bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhalábszár kockázva
    • 3 fej vöröshagyma aprítva
    • 15 dkg szalonna
    • 4 sárgarépa karikára vágva
    • 2 fehérrépa karikára vágva
    • 1/4 zellergumó
    • 1 kisebb karalábé
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • 4 nagyobb krumpli
    • ízlés szerint őrölt kömény
    • ízlés szerint majoránna
    • só, fűszerpaprika
    • 2 szál lestyán
    • csípős paprika
    • ízlés szerint csipetke

    Elkészítése:

    Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.

    Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.

    A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a hagymát és dinszteljük meg, ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.

    Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk és főzzük félpuhára a húst.

    Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje. N

    agyjából húsz perc rotyogtatás után tegyük bele a krumplit és a csipetkét. Kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.

    Tipp:

    Itt a jó idő, ilyenkor kikerül a konyha a kertbe, hiszen egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek