Gulyás bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár kockázva
  • 3 fej vöröshagyma aprítva
  • 15 dkg szalonna
  • 4 sárgarépa karikára vágva
  • 2 fehérrépa karikára vágva
  • 1/4 zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 4 nagyobb krumpli
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint majoránna
  • só, fűszerpaprika
  • 2 szál lestyán
  • csípős paprika
  • ízlés szerint csipetke

Elkészítése:

Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.

Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.

A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a hagymát és dinszteljük meg, ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.

Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk és főzzük félpuhára a húst.

Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje. N

agyjából húsz perc rotyogtatás után tegyük bele a krumplit és a csipetkét. Kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.

Tipp:

Itt a jó idő, ilyenkor kikerül a konyha a kertbe, hiszen egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.