Görcsös tésztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés víz
- pirospaprika
- pár szem krumpli
- 1 sárgarépa
- só
- bors
Elkészítése:
Tészta: a lisztből, tojásból és vízből tésztát gyúrunk. Amikor kész van a tészta kinyújtjuk vékonyra. Egy fél vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk egy nagyobb lábasban, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot. Ráöntjük a tésztára és eloszlatjuk. A tésztát félbe hajtjuk és ismét kinyújtjuk. Kb 10 cm-es csíkokat vágunk belőle és csomókat kötünk rá. Mikor az összes készen van belerakjuk a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük amíg a tészta meg nem puhul.
Leves: fél vöröshagymát megfonnyasztunk kevés olajon. Adunk hozzá 2 kanál pirospaprikát és belerakjuk a krumplit, sárgarépát. Vízzel felöntjük, sózzuk borsozzuk.
Tipp:
Paradicsommal, bazsalikommal, petrezselyemmel még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »