Görcsös tésztaleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés víz
- pirospaprika
- pár szem krumpli
- 1 sárgarépa
- só
- bors
Elkészítése:
Tészta: a lisztből, tojásból és vízből tésztát gyúrunk. Amikor kész van a tészta kinyújtjuk vékonyra. Egy fél vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk egy nagyobb lábasban, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot. Ráöntjük a tésztára és eloszlatjuk. A tésztát félbe hajtjuk és ismét kinyújtjuk. Kb 10 cm-es csíkokat vágunk belőle és csomókat kötünk rá. Mikor az összes készen van belerakjuk a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük amíg a tészta meg nem puhul.
Leves: fél vöröshagymát megfonnyasztunk kevés olajon. Adunk hozzá 2 kanál pirospaprikát és belerakjuk a krumplit, sárgarépát. Vízzel felöntjük, sózzuk borsozzuk.
Tipp:
Paradicsommal, bazsalikommal, petrezselyemmel még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

