Görcsös tésztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés víz
- pirospaprika
- pár szem krumpli
- 1 sárgarépa
- só
- bors
Elkészítése:
Tészta: a lisztből, tojásból és vízből tésztát gyúrunk. Amikor kész van a tészta kinyújtjuk vékonyra. Egy fél vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk egy nagyobb lábasban, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot. Ráöntjük a tésztára és eloszlatjuk. A tésztát félbe hajtjuk és ismét kinyújtjuk. Kb 10 cm-es csíkokat vágunk belőle és csomókat kötünk rá. Mikor az összes készen van belerakjuk a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük amíg a tészta meg nem puhul.
Leves: fél vöröshagymát megfonnyasztunk kevés olajon. Adunk hozzá 2 kanál pirospaprikát és belerakjuk a krumplit, sárgarépát. Vízzel felöntjük, sózzuk borsozzuk.
Tipp:
Paradicsommal, bazsalikommal, petrezselyemmel még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »