Hozzávalók:
Elkészítése:
Tészta: a lisztből, tojásból és vízből tésztát gyúrunk. Amikor kész van a tészta kinyújtjuk vékonyra. Egy fél vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk egy nagyobb lábasban, adunk hozzá pirospaprikát, sót, borsot. Ráöntjük a tésztára és eloszlatjuk. A tésztát félbe hajtjuk és ismét kinyújtjuk. Kb 10 cm-es csíkokat vágunk belőle és csomókat kötünk rá. Mikor az összes készen van belerakjuk a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük amíg a tészta meg nem puhul.
Leves: fél vöröshagymát megfonnyasztunk kevés olajon. Adunk hozzá 2 kanál pirospaprikát és belerakjuk a krumplit, sárgarépát. Vízzel felöntjük, sózzuk borsozzuk.
Paradicsommal, bazsalikommal, petrezselyemmel még finomabb.