Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gömbölyű frankfurti leves recept

Gömbölyű frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag (20 dkg) répagolyó
    • 15 db apró parázsburgonya
    • 300 g kelbimbó
    • 3-4 db virsli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál zsiradék
    • 1,5 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál búza finomliszt
    • 1,3 l víz
    • só, bors, majoránna

    Elkészítése:

    A zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.

    Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig. Beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és borsozzuk.

    15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.

    A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi lét, elkeverjük a liszttel, hozzátesszük a tejfölt. A keveréket beleöntjük a levesbe, megkeverjük. További 3 percig főzzük.

    Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után öntse a levesbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá