Gömbölyű frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 csomag (20 dkg) répagolyó
  • 15 db apró parázsburgonya
  • 300 g kelbimbó
  • 3-4 db virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búza finomliszt
  • 1,3 l víz
  • só, bors, majoránna

Elkészítése:

A zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.

Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig. Beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és borsozzuk.

15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.

A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi lét, elkeverjük a liszttel, hozzátesszük a tejfölt. A keveréket beleöntjük a levesbe, megkeverjük. További 3 percig főzzük.

Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után öntse a levesbe.