Gombaleves krumpligombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kis doboz gomba konzerv
- 1 db hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 3 kanál olaj
- 1 mokkás kanál fűszer paprika
- só, őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál ételízesítő
- 1 dl tejföl
- 2 kanál liszt
Gombócok:
- 60 dkg krumpli
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dk liszt
- só
Elkészítése:
A feldarabolt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra vágva.
A gomba levét leötnjük egy pohárba, majd hozzáadjuk a gombát is.
Pár percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaparikával, sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.
Felöntjük 2 liter vízzel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és a gomba levével, majd behabarjuk vele a kész levest.
Gombócok elkészítése:
Amíg fő a leves elkészítjük a gombócokat. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük, majd összetörüljük.
Ha kihűlt, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.
Kis darabokat csípünk belőle, majd diónyi gombócokat formázunk.
Sós vízben kifőzzük, majd a gombaleveshez adjuk.