Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves krumpligombóccal recept

Gombaleves krumpligombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kis doboz gomba konzerv
    • 1 db hagyma
    • 1 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa
    • 3 kanál olaj
    • 1 mokkás kanál fűszer paprika
    • só, őrölt bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kanál ételízesítő
    • 1 dl tejföl
    • 2 kanál liszt

    Gombócok:

    • 60 dkg krumpli
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dk liszt

    Elkészítése:

    A feldarabolt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra vágva.

    A gomba levét leötnjük egy pohárba, majd hozzáadjuk a gombát is.

    Pár percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaparikával, sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.

    Felöntjük 2 liter vízzel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.

    A tejfölt elkeverjük a liszttel és a gomba levével, majd behabarjuk vele a kész levest.

     

    Gombócok elkészítése:

    Amíg fő a leves elkészítjük a gombócokat. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük, majd összetörüljük.

    Ha kihűlt, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.

    Kis darabokat csípünk belőle, majd diónyi gombócokat formázunk.

    Sós vízben kifőzzük, majd a gombaleveshez adjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá