Gombaleves krumpligombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kis doboz gomba konzerv
- 1 db hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 3 kanál olaj
- 1 mokkás kanál fűszer paprika
- só, őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál ételízesítő
- 1 dl tejföl
- 2 kanál liszt
Gombócok:
- 60 dkg krumpli
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dk liszt
- só
Elkészítése:
A feldarabolt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra vágva.
A gomba levét leötnjük egy pohárba, majd hozzáadjuk a gombát is.
Pár percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaparikával, sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.
Felöntjük 2 liter vízzel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és a gomba levével, majd behabarjuk vele a kész levest.
Gombócok elkészítése:
Amíg fő a leves elkészítjük a gombócokat. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük, majd összetörüljük.
Ha kihűlt, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.
Kis darabokat csípünk belőle, majd diónyi gombócokat formázunk.
Sós vízben kifőzzük, majd a gombaleveshez adjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









