Gombaleves krumpligombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis doboz gomba konzerv
- 1 db hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 3 kanál olaj
- 1 mokkás kanál fűszer paprika
- só, őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál ételízesítő
- 1 dl tejföl
- 2 kanál liszt
Gombócok:
- 60 dkg krumpli
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dk liszt
- só
Elkészítése:
A feldarabolt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra vágva.
A gomba levét leötnjük egy pohárba, majd hozzáadjuk a gombát is.
Pár percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaparikával, sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.
Felöntjük 2 liter vízzel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és a gomba levével, majd behabarjuk vele a kész levest.
Gombócok elkészítése:
Amíg fő a leves elkészítjük a gombócokat. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük, majd összetörüljük.
Ha kihűlt, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.
Kis darabokat csípünk belőle, majd diónyi gombócokat formázunk.
Sós vízben kifőzzük, majd a gombaleveshez adjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »