Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves glauskával recept

Gombaleves glauskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 25 dkg gomba
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem gyökér
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 közepes burgonya
    • víz
    • olaj
    • őrölt piros paprika
    • vegeta
    • csipet őrölt bors

    Galuskához:

    • 5 púpos evőkanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és összepirítjuk.

    Mikor szépen összefonnyadtak, akkor hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal és összeforgatjuk.

    Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk.

    Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és kis adagokban víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.

    A nokedli tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez.

    Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá