Gombaleves glauskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 25 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 közepes burgonya
  • víz
  • olaj
  • őrölt piros paprika
  • vegeta
  • csipet őrölt bors

Galuskához:

  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 1 tojás

Elkészítése:

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és összepirítjuk.

Mikor szépen összefonnyadtak, akkor hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal és összeforgatjuk.

Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk.

Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és kis adagokban víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.

A nokedli tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez.

Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.