Hozzávalók:
Leveshez:
Galuskához:
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és összepirítjuk.
Mikor szépen összefonnyadtak, akkor hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal és összeforgatjuk.
Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk.
Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és kis adagokban víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A nokedli tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez.
Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.