Gombaleves krumpligombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz gomba konzerv
  • 1 db hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 kanál olaj
  • 1 mokkás kanál fűszer paprika
  • só, őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál ételízesítő
  • 1 dl tejföl
  • 2 kanál liszt

Gombócok:

  • 60 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 15 dk liszt

Elkészítése:

A feldarabolt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra vágva.

A gomba levét leötnjük egy pohárba, majd hozzáadjuk a gombát is.

Pár percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaparikával, sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.

Felöntjük 2 liter vízzel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.

A tejfölt elkeverjük a liszttel és a gomba levével, majd behabarjuk vele a kész levest.

 

Gombócok elkészítése:

Amíg fő a leves elkészítjük a gombócokat. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük, majd összetörüljük.

Ha kihűlt, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.

Kis darabokat csípünk belőle, majd diónyi gombócokat formázunk.

Sós vízben kifőzzük, majd a gombaleveshez adjuk.