Hozzávalók:
Gombócok:
Elkészítése:
A feldarabolt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra vágva.
A gomba levét leötnjük egy pohárba, majd hozzáadjuk a gombát is.
Pár percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaparikával, sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.
Felöntjük 2 liter vízzel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és a gomba levével, majd behabarjuk vele a kész levest.
Amíg fő a leves elkészítjük a gombócokat. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük, majd összetörüljük.
Ha kihűlt, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk.
Kis darabokat csípünk belőle, majd diónyi gombócokat formázunk.
Sós vízben kifőzzük, majd a gombaleveshez adjuk.