Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göcseji gombócleves recept

Göcseji gombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 1 ek morzsa
    • 60 dkg savanyú káposzta
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehér répa
    • 1 karalábé
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 fej hagyma
    • 1 teáskanál morzsolt majoránna
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 evőkanál petrezselyem
    • 1 babérlevél
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors, só
    • 1 liter húsalaplé

     

    Elkészítése:

    A fehérrépát, a sárgarépát és a karalábét, megtisztítjuk, és 4-5 cm hosszú csíkokra (julienre) vágjuk.

    Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megfuttatjuk. (Egy evőkanálnyit kiveszünk a gombóchoz félretesszük).

    A káposztát a levétől kicsavarjuk. A kissé kihűlt hagymát a pirospaprikával elkeverjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, a káposztát, majd a húsalaplével felöntjük.

    A babért is hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél órát főzzük.

    Közben fogjuk a félretett hagymát, borsozzuk, sózzuk, tojással, majoránnával, a darált hússal és egy kevés morzsával összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle.

    Megfőzzük a levesbe adagolva.

    A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és a levest besűrítjük vele.

    Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel, és tejföllel gazdagítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá