Göcseji gombócleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 ek morzsa
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 2 sárgarépa
- 1 fehér répa
- 1 karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 babérlevél
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - bors, só
- 1 liter húsalaplé
Elkészítése:
A fehérrépát, a sárgarépát és a karalábét, megtisztítjuk, és 4-5 cm hosszú csíkokra (julienre) vágjuk.
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megfuttatjuk. (Egy evőkanálnyit kiveszünk a gombóchoz félretesszük).
A káposztát a levétől kicsavarjuk. A kissé kihűlt hagymát a pirospaprikával elkeverjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, a káposztát, majd a húsalaplével felöntjük.
A babért is hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél órát főzzük.
Közben fogjuk a félretett hagymát, borsozzuk, sózzuk, tojással, majoránnával, a darált hússal és egy kevés morzsával összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle.
Megfőzzük a levesbe adagolva.
A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és a levest besűrítjük vele.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel, és tejföllel gazdagítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









