Hozzávalók:
Elkészítése:
A fehérrépát, a sárgarépát és a karalábét, megtisztítjuk, és 4-5 cm hosszú csíkokra (julienre) vágjuk.
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megfuttatjuk. (Egy evőkanálnyit kiveszünk a gombóchoz félretesszük).
A káposztát a levétől kicsavarjuk. A kissé kihűlt hagymát a pirospaprikával elkeverjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, a káposztát, majd a húsalaplével felöntjük.
A babért is hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél órát főzzük.
Közben fogjuk a félretett hagymát, borsozzuk, sózzuk, tojással, majoránnával, a darált hússal és egy kevés morzsával összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle.
Megfőzzük a levesbe adagolva.
A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és a levest besűrítjük vele.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel, és tejföllel gazdagítjuk.