Gazdag húsgombócleves bográcsban recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 2 nagy csipet bors
- 1 borsónyi házi fokhagymakrém
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 4 ek búzadara
Továbbá:
- 1 zsenge, de nagyobb karalábé
- 4 szál sárgarépa
- 5 szál petrezselyem
- 6 közepes krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 tk házi ételízesítő
- 2 csapott tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi darált paprika
- 2 púpos tk fűszerpaprika
Elkészítése:
Először a gombócokhoz a húst egy tálba rakva elkeverjük a tojással, búzadarával, fűszerekkel, aprított petrezselyemzölddel. Félretéve pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét, a krumplit felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát a bográcsban, a zsíron üvegesre pirítjuk, majd a krumpli kivételével átforgatjuk rajta a zöldségeket.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor vizes kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk és a levesbe engedjük. Ha felforr, hozzáadjuk a krumplit is és együtt készre főzzük.
Ha szükséges, még ízlés szerint ízesítjük.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Bár már itt a szeptember, de még mindig nyárias az idő, amit érdemes kihasználni egy kis bográcsozás keretében. Nálunk általában én végzem az alapanyagok előkészítését, és a Férjem veszi kezébe a fakanalat. Most egy tartalmas leves készült, amibe zöldleveles gombóc került. A kicsik először ezeket a golyókat kanalazták ki belőle.
Friss, ropogós héjú kenyérrel az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »