Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával recept

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg laskagomba
    • 1 csomag zsenge új sárgarépa
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • 1 tk tárkony frissen vágott
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 1 l húsalaplé
    • 2 dl tejföl
    • 1 kk szerecsendió
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában.

    Ezután felöntjük a húslevessel és a zöld fűszereket is beleszórjuk. Felforraljuk, majd amíg a répa megpuhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük.

    A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel sűrítjük.

    Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe.

    Friss tárkonnyal és petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá