Fűszeres sárgarépaleves laskagombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Fűszeres sárgarépaleves laskagombával

Hozzávalók:

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 csomag zsenge új sárgarépa
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 1 tk tárkony frissen vágott
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 l húsalaplé
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában.

Ezután felöntjük a húslevessel és a zöld fűszereket is beleszórjuk. Felforraljuk, majd amíg a répa megpuhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük.

A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel sűrítjük.

Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe.

Friss tárkonnyal és petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.