Fűszeres meggyleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg friss meggy
- 5-6 ek kristálycukor
- 1 ek vanília puding
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
- 6 dl tej
- 200 ml főzőtejszín
- 8 dl víz
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd felforraljuk.
A pudingot kikeverjük az 1 dl tejjel és miután 6-8 percet főtt a meggy, behabarjuk vele a levest.
Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és további 1-2 percig főzzük.
Lehűtve kiváló nyári hűsítő finomság!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha befőttből készítjük, akkor a víz elhagyható, mert helyettesíti a meggybefőtt leve.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.