Fűszeres meggyleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg friss meggy
- 5-6 ek kristálycukor
- 1 ek vanília puding
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
- 6 dl tej
- 200 ml főzőtejszín
- 8 dl víz
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd felforraljuk.
A pudingot kikeverjük az 1 dl tejjel és miután 6-8 percet főtt a meggy, behabarjuk vele a levest.
Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és további 1-2 percig főzzük.
Lehűtve kiváló nyári hűsítő finomság!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha befőttből készítjük, akkor a víz elhagyható, mert helyettesíti a meggybefőtt leve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









