Fűszeres meggyleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg friss meggy
- 5-6 ek kristálycukor
- 1 ek vanília puding
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
- 6 dl tej
- 200 ml főzőtejszín
- 8 dl víz
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd felforraljuk.
A pudingot kikeverjük az 1 dl tejjel és miután 6-8 percet főtt a meggy, behabarjuk vele a levest.
Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és további 1-2 percig főzzük.
Lehűtve kiváló nyári hűsítő finomság!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha befőttből készítjük, akkor a víz elhagyható, mert helyettesíti a meggybefőtt leve.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »