Fűszeres meggyleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg friss meggy
- 5-6 ek kristálycukor
- 1 ek vanília puding
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
- 6 dl tej
- 200 ml főzőtejszín
- 8 dl víz
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd felforraljuk.
A pudingot kikeverjük az 1 dl tejjel és miután 6-8 percet főtt a meggy, behabarjuk vele a levest.
Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és további 1-2 percig főzzük.
Lehűtve kiváló nyári hűsítő finomság!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha befőttből készítjük, akkor a víz elhagyható, mert helyettesíti a meggybefőtt leve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









