Fűszeres meggyleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg friss meggy
  • 5-6 ek kristálycukor
  • 1 ek vanília puding
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 6 dl tej
  • 200 ml főzőtejszín
  • 8 dl víz
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd felforraljuk.

A pudingot kikeverjük az 1 dl tejjel és miután 6-8 percet főtt a meggy, behabarjuk vele a levest.

Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és további 1-2 percig főzzük.

Lehűtve kiváló nyári hűsítő finomság!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ha befőttből készítjük, akkor a víz elhagyható, mert helyettesíti a meggybefőtt leve.