Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves Kata módra recept

Frankfurti leves Kata módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg kelkáposzta
    • 1 kg tisztított burgonya
    • 3-4 pár virsli
    • só, bors
    • 3 ek liszt
    • 2 ek olaj/zsír
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 dl tej
    • 1 tk szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
    • 1 tk őrölt köménymag
    • 3 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    4-5 l vizet felteszünk főni, a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe, hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, 1/2 ek.sót, a köménymagot és a zöldségkeveréket.

    A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk, megmossuk, majd ha a burgonya fél főtt lesz, hozzáadjuk.

    4-5 perc fövés után a felkarikázott virslit is beletesszük.

    A lisztből és az olajból(zsírból) rántást készítünk és ha megfőtt a leves, a rántásba tesszük a pirospaprikát, 2 dl vízzel és 2 dl tejjel simára keverjük, rászedünk 1-2 merőkanál forró levet, majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük.

    A végén borssal megszórjuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá