Frankfurti leves Kata módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg kelkáposzta
  • 1 kg tisztított burgonya
  • 3-4 pár virsli
  • só, bors
  • 3 ek liszt
  • 2 ek olaj/zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 dl tej
  • 1 tk szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

4-5 l vizet felteszünk főni, a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe, hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, 1/2 ek.sót, a köménymagot és a zöldségkeveréket.

A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk, megmossuk, majd ha a burgonya fél főtt lesz, hozzáadjuk.

4-5 perc fövés után a felkarikázott virslit is beletesszük.

A lisztből és az olajból(zsírból) rántást készítünk és ha megfőtt a leves, a rántásba tesszük a pirospaprikát, 2 dl vízzel és 2 dl tejjel simára keverjük, rászedünk 1-2 merőkanál forró levet, majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük.

A végén borssal megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!