Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves baconnel recept

Frankfurti leves baconnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 3 darab burgonya
    • 8 levél kelkáposzta
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 evőkanál fehérborecet
    • 1 teáskanál majoránna
    • bors
    • csipet szerecsendió
    • 1,5 liter húsleves alaplé
    • 2 dl tejföl
    • 4 darab virsli (jó minőségű, füstölt)
    • 6 szelet bacon

    Elkészítése:

    A bacont serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla, végül félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig.
    A répát karikákra, a burgonyát kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Felöntjük az alaplével, majd fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval és borssal. Hozzákeverjük a mustárt és egy kevés fehérborecetet.
    Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát és tovább főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ezután beleforgatjuk a karikára vágott virslit és még 5 percig együtt főzzük az egészet.

    A tejfölt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe. A levest forrón tálaljuk és a tetejét ropogósra sült, morzsolt baconnel szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek