Frankfurti leves baconnel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 3 darab burgonya
- 8 levél kelkáposzta
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál majoránna
- bors
- csipet szerecsendió
- 1,5 liter húsleves alaplé
- 2 dl tejföl
- 4 darab virsli (jó minőségű, füstölt)
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A bacont serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla, végül félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig.
A répát karikákra, a burgonyát kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Felöntjük az alaplével, majd fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval és borssal. Hozzákeverjük a mustárt és egy kevés fehérborecetet.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát és tovább főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ezután beleforgatjuk a karikára vágott virslit és még 5 percig együtt főzzük az egészet.
A tejfölt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe. A levest forrón tálaljuk és a tetejét ropogósra sült, morzsolt baconnel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »