Frankfurti leves bacon roppannel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 darab burgonya
  • 8 levél kelkáposzta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
  • csipet szerecsendió
  • 1,5 liter húsleves alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 4 darab virsli (jó minőségű, füstölt)
  • 6 szelet bacon

Elkészítése:

A bacont serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla, végül félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig.
A répát karikákra, a burgonyát kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Felöntjük az alaplével, majd fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval és borssal. Hozzákeverjük a mustárt és egy kevés fehérborecetet.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát és tovább főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ezután beleforgatjuk a karikára vágott virslit és még 5 percig együtt főzzük az egészet.

A tejfölt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe. A levest forrón tálaljuk és a tetejét ropogósra sült, morzsolt baconnel szórjuk meg.