Hozzávalók:
Elkészítése:
A bacont serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla, végül félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig.
A répát karikákra, a burgonyát kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Felöntjük az alaplével, majd fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval és borssal. Hozzákeverjük a mustárt és egy kevés fehérborecetet.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát és tovább főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ezután beleforgatjuk a karikára vágott virslit és még 5 percig együtt főzzük az egészet.
A tejfölt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe. A levest forrón tálaljuk és a tetejét ropogósra sült, morzsolt baconnel szórjuk meg.