Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 teáskanál köménymag
- 4 db burgonya
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 175 g tejföl
- 1 púpozott ek finomliszt
- 2 l víz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.
A zsírt megolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
Belereszeljük a fokhagymát és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük fél órán át.
Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és még 5 percig főzzük.
Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből és azzal is kikeverjük. Belecsorgatjuk a levesbe, jól elkeverjük és még 2 percig főzzük.