Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti krémleves füstölt virslivel recept

Frankfurti krémleves füstölt virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók

    • 1 kisebb kelkáposzta
    • 3 ek olaj
    • 3 db burgonya
    • 2 kisebb sárgarépa
    • 1 db hagyma
    • 1 kk majoranna
    • só, bors
    • 1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db
    • 1 tk pirospaprika
    • 6 db füstölt virsli
    • 2 dl görög joghurt

    Elkészítése:

    A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra vágott káposzta felét.

    Kissé átpirítjuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük.

    Felöntjük a húsalaplével, vagy hozzáadjuk a leveskockát és 1,5 liter vizet.

    A burgonyát félidőben adjuk hozzá főzés közben.

    A maradék kelkáposzta csíkokat vajon átpirítjuk kevés vízzel puhára pároljuk, és újra lesütjük. Amikor kész sózzuk kicsit, és félretesszük.

    A kész leveshez akkor adjuk, ha már a leves felét leturmixoltuk. Ekkor kerül bele a karikára vágott virsli, egyet forralunk rajta, és hozzá adjuk a sült, párolt kelkáposztát.

    Joghurttal kínáljuk. Aki szereti a csípős ízeket csilipehellyel is megszórhatja, nagyon finom lesz tőle, és pikáns!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá