Frankfurti krémleves füstölt virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók

  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 3 ek olaj
  • 3 db burgonya
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 db hagyma
  • 1 kk majoranna
  • só, bors
  • 1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db
  • 1 tk pirospaprika
  • 6 db füstölt virsli
  • 2 dl görög joghurt

Elkészítése:

A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra vágott káposzta felét.

Kissé átpirítjuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük.

Felöntjük a húsalaplével, vagy hozzáadjuk a leveskockát és 1,5 liter vizet.

A burgonyát félidőben adjuk hozzá főzés közben.

A maradék kelkáposzta csíkokat vajon átpirítjuk kevés vízzel puhára pároljuk, és újra lesütjük. Amikor kész sózzuk kicsit, és félretesszük.

A kész leveshez akkor adjuk, ha már a leves felét leturmixoltuk. Ekkor kerül bele a karikára vágott virsli, egyet forralunk rajta, és hozzá adjuk a sült, párolt kelkáposztát.

Joghurttal kínáljuk. Aki szereti a csípős ízeket csilipehellyel is megszórhatja, nagyon finom lesz tőle, és pikáns!