Francia barna sörös hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 3-4 db vöröshagyma (nagy)
- 5 dkg vaj
- 2 dl barna sör
- 5 dl víz
- 2 db szárnyas leveskocka
- só
- őrölt bors
- 1 tk friss kakukkfű
- 10 dkg ementáli sajt
- 2 db kifli
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és néha megkeverve, pirítsuk aranybarnára.
Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön, addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, pár perc alatt süssük szép világos színűre.
Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









